NOVOSTI!

Drage mame i tate, želimo da vas obavestimo da je 20.10.2015. vrtić Dvorištance dobio status Predškolske ustanove i novo ime, Veselo dvorištance. Za upis u našu ustanovu sada možete koristiti subvencije Grada Beograda. Detaljnije informacije možete videti na strani SUBVENCIJE.
Vaše Veselo dvorištance

18.2.14

Severni i Južni pol

     Rešili smo da postanemo pravi mali istraživači, zima nam je dala ideju da istražujemo ledeni Severni i Južni pol. Pomagali su nam naš stari drugar Sneško i naš novi drug Eskimko.


Prvo smo se malo dopisivali sa našim prijateljima sa Severnog pola, Eskimima. Proučili smo konstrukciju igloa, njihovu odeću, a imali smo i mnogo drugih pitanja za njih.


Onda smo malo posmatrali neke polarne životinje, kao što su, na primer, polarni zečevi, koje smo uspeli da napravimo pomoću origamija. 


Pa smo posmatrali i velike pufnaste polarne medved. Tada smo zaključili i da u našem vrtiću Dvorištance postoji magija - ako vas na Severnom polu slučajno pojuri veliki beli medved, ne brinite! Treba samo da protrčite kroz naš čarobni iglo, i začas ćete biti na Južnom polu. Sve smo vam sllikovito predstavili ispod:

polarni medved > čarobni iglo > Južni pol


Ovo je korisno znati jer su životinje na Južnom polu malo manje opasne od, recimo, polarnih medveda. Pa, pogledajte samo sve ove vesele pingvine koje smo videli i napravili.



No comments:

Post a Comment