NOVOSTI!

Drage mame i tate, želimo da vas obavestimo da je 20.10.2015. vrtić Dvorištance dobio status Predškolske ustanove i novo ime, Veselo dvorištance. Za upis u našu ustanovu sada možete koristiti subvencije Grada Beograda. Detaljnije informacije možete videti na strani SUBVENCIJE.
Vaše Veselo dvorištance

17.3.11

Put u Indiju: kultura


 Dok smo putovali kroz Indiju, naučili smo koji je glavni grad Indije. I tako kada nas vaspitačice pitaju koji je glavni grad Indije, mi smo odgovarali: ,,Nju, Njuuu.......Jork!!! Ne, ne, Nju Delhi! Znali smo to, samo smo se zbunili!’’



 Naučili smo da u Indiji živi mnogo naroda. Zelena, narandžasta i plava boja na indijskoj zastavi predstavljaju različite narode koji tamo žive, a bela boja želju da među njima vlada mir.




 Ali jedna stvar koja nas je posebno privukla ovoj zemlji je što Indijci, kao i mi deca, vole da sve bude šareno. Zamislite, farbaju čak i svoje ruke. Hteli smo i to da isprobamo, pa smo se malo razočarali kada smo čuli da ćemo svoje ruke ipak prvo nacrtati na papiru i tek ih onda bojiti. Ali i to je nešto, jer smo se svakako dobro zabavili.











  Još jedna divna stvar kojom nas je Indija očarala: šarena odeća i tkanine. U Indiji devojčice nose sari, a dečaci na glavu stavljaju turbane. Sve je to napravljeno od divnih, raznobojnih tkanina. Upotrebili smo maštu i doneli delić Indije u našu zemlju:


(zajednički radovi)



 Na kraju jedna od najlepših građevina na svetu, Tadž Mahal, koju je Šah Džahan sagradio svojoj ženi, koju je mnogo voleo. Danas se Tadž Mahal ubraja u sedam svetskih čuda novog sveta: 










 Nadamo se da vam se dopao naš mali vodič kroz Indiju, a do sledećeg putovanja NAMASTE!

2 comments:

  1. bravo za svaku pohvalu...pozdrav od koleginice iz novog sada

    ReplyDelete
  2. Hvala za pohvalu, a i za prvi komentar na našem blogu. Pozdrav :)

    ReplyDelete