NOVOSTI!

Drage mame i tate, želimo da vas obavestimo da je 20.10.2015. vrtić Dvorištance dobio status Predškolske ustanove i novo ime, Veselo dvorištance. Za upis u našu ustanovu sada možete koristiti subvencije Grada Beograda. Detaljnije informacije možete videti na strani SUBVENCIJE.
Vaše Veselo dvorištance

24.2.11

Put u Indiju

     


       Bila je ovo hlaaaadna zima. Toliko nas je stegla i nije nam da dala da idemo baš nigde (osim da se malo sankamo u Košutnjaku). I dok napolju veje, mi smo rešili da makar kroz maštanje otputujemo na neko toplije mesto i tako smo izabrali da naučimo nešto baš o Indiji. 
      Najviše su nas interesovale životinje. Zanimljiv nam je bio indijski slon. On je, znate, druga najveća kopnena životinja. Druga, zato što mu je prvo mesto zauzeo njegov rođak, afrički slon. Indijski slon se sigurno nije ljutio jer su ipak rođaci.
Indijski slon-zajednički rad


    Prvo smo ga nacrtali i ukrasili, baš kao što rade i Indijci.

Petar, 5 godina
Jelena, 5 godina
Matija, 5 godina
Đina, 6,5 godina
Maša, 6,5 godina


     A onda smo odlučili da bi bilo odlično kad bismo imali i maske slona. Sledeći put kada slavite rođendan sačuvajte okrugle kartonske tanjiriće za tortu. Treba samo da ih ukrasite i dodate surlu u uši i dobićete maske kao naše:

Kolja, 4 godine

Jovan, 6 godina; Matija, 5 godina


No comments:

Post a Comment