NOVOSTI!

Drage mame i tate, želimo da vas obavestimo da je 20.10.2015. vrtić Dvorištance dobio status Predškolske ustanove i novo ime, Veselo dvorištance. Za upis u našu ustanovu sada možete koristiti subvencije Grada Beograda. Detaljnije informacije možete videti na strani SUBVENCIJE.
Vaše Veselo dvorištance

21.8.13

PECANJE!

        Gledajte kako smo divne šarene ribice napravili, i kakvo divno plavo more! I šta sad da radimo? Pa, naravno da možemo da pecamo do mile volje i u vrtiću, i u dvorištu, ma, gde god poželimo i kad god poželimo. Dvorištance ide na pecanje!



Pst! Dok smo pecali otkrili smo neke čudne kružiće, trougliće, pravougaonike, a onda smo shvatili da su to prave pravcate vesele krabe i našem malom moru, pogledajte:


U sred leta došlo nam ledeno doba

     Leto je, bilo nam je malo vrućina, pa smo rešili da proverimo da li će nam pomoći malo leda i zašto uopšte svi toliko pričaju o tom ledenom dobu. A onda smo shvatili  da u ledu iz ledenog doba može da se nađe svašta zanimljivo...





Tako je ledeno doba prošlo i kroz naše Dvorištance.
:)

Leto 2013

     Stiglo je leto, a mi smo odlučili da i naše Dvorištance mora da liči na more, kako bismo se pripremili za ono pravo letovanje. A kako smo to uradili? Pa, bile su nam potrebne plastične flašice, malo lepka i starih novina, karton, krep papir...

.
.. puno, puno boja i, naravno, vredne ruke i mašta.


 Tako su nastale i ove ribice:




Svakako, more nije more bez delfina. 


I na moru baš i ne volimo meduze, ali ove u vrtiću obožavamo!


I morali smo da napravimo i mali akvarijum za našeg novog ljubimca hobotnicu!


Priredba 2013

    Još jednom smo ispratili najstarije drugare koji na jesen kreću u prvi razred. Pevali smo i glumili, malo na srpskom, malo na engleskom. Ukrali smo osmehe mamama i tatama, sekama, batama, bakama i dekama, i svima koji nas puno vole. A našim velikim drugarima poželeli smo sreću u školi, da steknu puno novih prijatelja i puno znanja i da nikada ne zaborave svoje drugare iz vrtića Dvorištance.

Tri prolećna cveta




 Wheels on the Bus


Cvrčak i mravi






Proleće i Uskrs 2013

   U proleće smo primetili da su nam se vratile rode, a poželeli smo da neku vidimo i u našem vrtiću. Uz pomoć plastičnih cevčica za sokić, kartona, crne, bele i narandžaste boje, rode su se i ovog proleća doselile i u Dvorištance.


A zatim se približio Uskrs i jednoga dana u našem vrtiću se desilo nešto veoma neobično. Pojavilo se jedno veeeeliko šareno jaje.


Dok smo se divili njegovim divnim bojama, pojavilo se jedno veeeliko obično jaje i upitalo:

Obično jaje: Ko si ti? Ličiš na jaje, ko ti tako lepe boje dade?
Šareno jaje: Uz moje šarene boje koje divno mi stoje, od danas se zovem Šarenica, obojila me devojčica Danica.
O.J.: Tako mi se tvoj izgled sviđa, u kokšinjcu se takvo jaje nikad ne viđa.
Š.J.: Ovakvu šarenicu ne nose ni koke, ni guske, ni patke, već pre Uskrsa do gnezda deca dojure! I mene su izvadili iz gnezda od trave i vidi šta od mene naprave, čarobnu šarenicu!
O.J.: I ja bih želeo postati čarobna šarenica, ali kako?
Š.J.: Vrlo lako ja ću ti u tvojoj želji pomoći. (A zatim je Šarenica povikao) Ako želite baš svi znati i ovo jaje želi Šarenica postati. Drugari, da li želite da pomognete mom drugu da postane Šarenica?

Naravno da smo mu pomogli. Imali smo puno šarenog papira i flomaster, a kako je izgledalo novo lice i dve Šarenice, pogledajte i sami: